Átvételi időpontok
Jó reggelt!
Az átvételi időpontok egyelőre marad a régiben, vagyis
Kedden 15-18 óra,
Szerdán (piacos napokon) 15-17 óra,
Pénteken 14-16 óra között várlak Titeket sok szeretettel.
Jó reggelt!
Az átvételi időpontok egyelőre marad a régiben, vagyis
Kedden 15-18 óra,
Szerdán (piacos napokon) 15-17 óra,
Pénteken 14-16 óra között várlak Titeket sok szeretettel.
Áprilisban lesz négy éve, hogy „kipattant” a fejemből egy diósdi pékség gondolata. Megjártam az utat a „pékárubolt” és a valódi pékség között. (Azért tudom visszakövetni dátumra pontosan, hogy mikor kezdődött a projekt, mert üzenetben kerestem meg Vajda Józsit, hogy szállítana-e nekünk. És, igen, a mai Kiskifli helyén terveztem :D) Akkor a hátsó agyféltekémben megjelent egy…
Facebook oldalunk igyekszem naponta beszámolni az újdonságokról. NOVEMBER 1-jén ZÁRVA leszünk! Csütörtökön és szombaton viszont emelt mennyiségű kenyérrel várunk majd Titeket! Szeptember 1-től, az alábbi űrlapokon keresztül tudjátok leadni a megrendeléseket. Kedd https://forms.gle/4N9weQnpokj5KzEk7 Szerda https://forms.gle/J4Cb7bqsj1JBmxSC7 Csütörtök https://forms.gle/1YNrcpB7o72qjBr78 Péntek https://forms.gle/PwDC1ZhfDNEfTzsEA Szombat https://forms.gle/KtXs2uBPuAsRR6qQ7
Azt már többen tudjátok, hogy Szápáron dőlt el végképp, hogy felhagyok az eredeti szakmámmal és ezután beleengedem magamat a lisztek és egyéb tiszta élelmiszerek bűvkörébe. Azóta ide járok lelkileg rehabilitálódni. Szinte haza megyek. Fogadjátok szeretettel a legutóbbi látogatásunkról készült beszámolómat! Amikor tavasszal esőért imádkoztam, elsősorban a Szápári Ökofarm és Biomalom két megalkotójára, Anikóra és Ferire…
Ígértem, hogy mesélek a legutóbbi szápári utunkról, mely most is többet adott mint egy egyszerű lisztbeszerzés. Megérkezés előtt beszoktam jelentkezni telefonon, hogy a gazda azért mégis be tudja lőni, mikor toppanunk be. Csemete most az apukájával lubickolt a Balatonban, úgyhogy a legjobb felemmel kettesben mentünk. A magam nevében mondhatom, ritkán örülök meg annak, ha gyermek…
Amikor az előző hetekben bekopogtatott a valódi tél és egy kiadósabb esős időszak után „betört hazánkba” is a sarkvidéki hideg, azonnal elkezdtem aggódni, hogy tönkre mehet-e az idei gabonatermés. Ez volt az a pár nap, amikor minden normális ember azért aggódott, hogy lesz-e jégpáncél az utakon és a járdákon… Ha félek az ismeretlentől általában elkezdek…
Azoknak, akik tudatosabbak a pékáruk választása során, fontos lehet, hogy megismerhessék azokat a gabonafajtákat és a belőlük őrölt liszteket, amelyekkel a műhelyemben dolgozom. Ezt a bejegyzést azért írtam, hogy megtudhassátok, melyik gabonára milyen beltartalmi értékek jellemzőek. A kovászolásos technológiának köszönhetően az alább felsorolt tápanyagok, ásványi anyagok és vitaminok válnak elérhetővé az emberi szervezet számára. Az…